X

Extrudering av aluminium-detaljer

Hos Hugma specialiserar vi oss på extrudering av aluminium, en banbrytande tillverkningsprocess som omformar aluminium till långa, enhetliga profiler eller delar med en konstant tvärsnittsform. Vår process involverar flera kritiska steg för att säkerställa högsta kvalitet och precision i varje produkt vi skapar.

Uppvärmning: Vi börjar med att noggrant värma upp aluminiumblock, kända som billets, till en optimal temperatur där metallen blir formbar men förblir solid, vanligtvis mellan 350°C och 500°C. Denna noggrannhet i temperaturkontrollen är avgörande för att uppnå önskad kvalitet och formbarhet.

Extrudering: I våra avancerade extruderingspressar pressas den uppvärmda billetten genom en noggrant utformad matris. Detta steg kräver precision och kraft, då aluminiumet antar formen av matrisens öppning, likt hur tandkräm pressas ut ur en tub.

Snabb Kylning: Efter extrudering genomgår de formade aluminiumprofilerna en omedelbar kylprocess med antingen luft eller vatten. Detta steg är kritiskt för att "frysa" den nya formen och säkerställa dess integritet.

Sträckning och Riktning: Vårt nästa steg innefattar en noggrann sträckning och riktning av profilerna för att eliminera inre spänningar och garantera att varje del är perfekt rak och uppfyller exakta specifikationer.

Sågning och Efterbearbetning: Slutligen skär vi profilerna till önskad längd och utför eventuella efterbearbetningar såsom borrning, fräsning eller ytbehandling. Detta skräddarsydda tillvägagångssätt tillåter oss att tillgodose våra kunders specifika behov och krav.

På Hugma är vi stolta över att tillämpa denna sofistikerade process för att producera aluminiumprofiler av högsta kvalitet.

Vår expertis inom extrudering av aluminium möjliggör skapandet av komplexa tvärsnittsformer för en mängd olika tillämpningar, från konstruktion och arkitektur till fordon och elektronik, utnyttjande av aluminiums lättvikt, styrka och korrosionsbeständighet för att möta och överträffa våra kunders förväntningar.