X

Kokillgjutning

Hugma är specialiserade på kokillgjutning, en högpresterande gjutningsprocess där smält metall noggrant hälls in i en återanvändbar metallform, känd som en kokill, för att skapa precisionstillverkade föremål när metallen svalnar och stelnar.

Genom att utnyttja denna avancerade teknik, stoltserar Hugma med en förmåga att leverera produkter med exceptionell ytkvalitet och enastående mekaniska egenskaper, tack vare den snabba kylprocessen som ger en finare mikrostruktur i det färdiga gjutgodset.

Med en inriktning på effektivitet och kvalitet, är Hugma det perfekta valet för tillverkning av medelstora till stora serier av gjutgods, där både återanvändbarheten av kokillerna och processens höga produktionstakt spelar en avgörande roll.

Vår expertis inom kokillgjutning möjliggör produktion av komplexa komponenter i aluminium och kopparlegeringar, idealiska för applikationer som kräver optimal prestanda och hållbarhet.

Hugma levererar skräddarsydda lösningar för en bred uppsättning industrier, inklusive tillverkning av precisionsdelar för maskiner, samt diverse komponenter för verktyg och hushållsartiklar.

Genom att kombinera traditionellt hantverksskicklighet med modern teknologi, är Hugma i framkant när det gäller att automatisera kokillgjutningsprocessen för att säkerställa massproduktion med både hög kvalitet och kostnadseffektivitet. Välj Hugma för dina gjutningsbehov – där precision möter prestanda.