X

Precisionsgjutning

Hugma är specialiserade på precisionsgjutning, en tillverkningsmetod som står i framkant när det gäller att skapa detaljrika och komplexa metalldelar med exceptionell noggrannhet.

Vår process börjar med att noggrant utforma en vaxmodell som speglar den slutgiltiga produkten till perfektion. Denna modell täcks sedan av ett högkvalitativt värmetåligt material för att forma en exakt gjutform, varpå vaxet varsamt avlägsnas genom uppvärmning – och lämnar ett precist utrymme för gjutningen.

När utrymmet fylls med smält metall och sedan får stelna, bryter vi formen för att avtäcka en gjuten komponent som står ut för sin komplexitet och detaljrikedom, redo för nästan inget ytterligare arbete. Vår metodik vid Hugma är högt värderad för sin förmåga att producera delar som inte bara är komplexa och detaljrika utan även för den överlägsna ytfinish de erhåller genom vår process.

Vårt engagemang för precisionsgjutning sträcker sig över flera industriella sektorer, däribland flyg-, medicintekniska utrustningar och finmekanik, där kvalitet och exakthet är av högsta prioritet.

Vi har kapaciteten att arbeta med ett omfattande urval av material, inklusive men inte begränsat till stål, aluminium, kopparlegeringar och ädelmetaller, vilket säkerställer att vi kan möta och överträffa våra kunders specifika behov och förväntningar.